Пятница, 29.03.2024, 04:08
Приветствую Вас Гость

     

ГРЕБЛЯ В ЧЕРНИГОВЕ

Главная » 2011 » Май » 17 » Вступай в пофсоюз работников физ культуры и спора
00:08
Вступай в пофсоюз работников физ культуры и спора
http://profspilkasport.jimdo.com/

12 грудня 2009 року установчий з’їзд ППФКСУ створив Профспілку. на якій обрано головою Віктора Дмитровича Трамбовецького.
8 грудня 2010 р. її легалізувало Міністерство юстиції України. Первинні профспілкові організації є у м. Києві, Севастополі, Київській, Херсонській, Чернівецькій, Полтавській, Чернігівській, Івано-Франківській, Черкаській, Миколаївській, Кіровоградській, Тернопільській, Львівській, Дніпропетровській, Луганській областях.
Мета ППФКСУ – об’єднати працівників за ознакою галузевої приналежності до сфери фізичної культури та спорту з метою постановки соціально-економічних проблем тренерів, спортсменів, методистів, інструкторів, техперсоналу сфери фізичної культури та спорту перед Урядом України, Міністерства освіти, молоді та спорту України, Обласними державними адміністраціями, органами місцевого самоврядування, роботодавцями через систему колективних договорів, угод відповідно до Законів України «Про профспілки, їх гарантії діяльності», «Про колективні угоди, договори», «Про соціальний діалог в Україні», Кодекс законів про працю.
Наприклад, сьогодні вчитель фізичної культури та спорту загальноосвітньої школи має тижневе навантаження 18 годин, тренер ДЮСШ – 24 години. Вчителю доплачують 20% за престижність професії. Отже, за одну і ту ж саму роботу, однієї і тієї ж тарифної ставки, категорії учитель одержує на 50% більше ніж тренер. Чому?
Крім того, вчитель школи має 56 календарних днів відпустки, а тренер 42 дні, директор загальноосвітньої школи має відпустку 56 днів, а директор ДЮСШ – 30 днів. Чому?
Ці, та інші питання закон дозволяє ставити перед Урядом при підписанні Генеральної угоди, Союзом роботодавців України, профспілками.
Ще один приклад: згідно Постанови КМУ, спортсмен, що завоював у офіційних змаганнях на першості світу 1 місце одержує 100 000 тис. грн., а його тренер – 50 000 тис. грн., у Європі – 70 000 тис. грн.., тренер – 35 000 тис. грн., в Україні – 50 000 тис. грн., тренер – 25 000 тис. грн. Ця постанова не виконується, бо не було галузевої профспілки, яка б при підписанні Генеральної угоди з Урядом України, галузевої угоди з Міністерством освіти, молоді та спорту України, регіональних угод, колективних договорів це передбачали б згідно закону.
Згідно Закону України «Про профспілки, гарантії їх діяльності» передбачено 0,3% обов’язкової виплати первинній профспілковій організації власником (не залежно від форми власності) від фонду оплати праці на фізичну культуру і спорт.
Приміром, при фонді оплати праці ДЮСШ 1 млн. грн.. на рік, власник зобов’язаний перерахувати первинній профспілковій організації 3 тис. грн.. Це теж гроші. Це теж може бути згідно Закону, якщо підписати грамотно колективні договори. Для цього і потрібна ППФКСУ.
Крім того, працівники про об’єднанні в ППФКСУ мають можливість на матеріальну допомогу, юридичні послуги, оздоровлення для себе, членів своєї сім’ї.
Профспілка спільно з органами влади, місцевого самоврядування розробляє та реалізовує план забезпечення житлом її членів.
Ще один приклад: згідно Закону України «Про профспілки, гарантію їх діяльності», Центральна рада ППФКСУ має право створити технічні інспекції по контролю за дотриманням роботодавцем умов безпечної праці, охорони здоров’я, правил техніки безпеки на підприємствах, установах.
Висновок технічної інспекції є обов’язковим для розгляду власником по суті та вжиття заходів по усуненню недоліків, а при шкідливих умовах праці (робота в басейні) вводити додаткове матеріальне забезпечення на оздоровлення, по виходу на пенсію, доплат до заробітної плати тощо.
Все це та інше може робити профспілка. Чим більше у ній членів, тим більше можливостей захищати їх соціально-економічні інтереси.
Тому вступай до Чернігівської ППО СДЮШОР з веслування на байдарках та кане.

Просмотров: 5757 | Добавил: Diky | Теги: гребля, профсоюз, поход выходного дня, сплав | Рейтинг: 3.0/1
Всего комментариев: 1
1 extrim  
0
Тренер - более квалифицированный специалист, чем учитель. Поэтому он должен получать в 2 раза больше, а не меньше! Хотя бы (если реально) на сегодняшний день - это не меньше 500 - 800 у.е. (т.е. 4000 - 6400 грн). Если вы получаете 1500 грн., значит остальные Ваши деньги присваивают себе другие люди,аэто - не правильно! Профсоюзу - быть!

Имя *:
Email *:
Код *:
Календарь
«  Май 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Поиск на сайте
Всего на сайте:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Copyright MyCorp © 2024 | Сделать бесплатный сайт с uCoz